Muhammed Fehmi Çetinkaya

2022 senesinde Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuştur. Lisans eğitimi döneminde Tarih bölümünde Yandal yapmış, Diplomasi ve Uluslararası Politik Ekonomi alanında uzmanlaşma programlarını tamamlamıştır. Boston Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler alanında Yüksek Lisans çalışmalarına devam etmektedir. Akademik ilgi alanları arasında Türkiye-İsrail ilişkileri, Diplomasi, Türk Dış Politikası, İç Savaş Dönemi Amerikan Tarihi ve Orta Doğu çalışmaları yer almaktadır. İleri seviyede İngilizce ve orta seviyede İspanyolca bilmektedir.

Mert Kahve

Koç Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler bölümünde okumakta ve Ekonomi ile çift anadal yapmaktadır. Akademik ilgi alanları; Diplomasi, Jeopolitik, 1.Dünya Savaşı Dönemi Tarihi, Coğrafya ve Politik Ekonomidir. İleri düzeyde İngilizce bilmektedir.

Aybars Öztuna

Aybars Öztuna, Johns Hopkins Üniversitesi’nde Jeo-uzamsal Zeka alanında Yüksek Lisans öğrencisidir. Aslen Ankaralı olup, akademisyen-aktivisttir ve lisans derecesini Uluslararası Çalışmalar alanında Güney Florida Üniversitesi’nden almış ve İstihbarat Çalışmaları alanında yandal yapmış, ve Johns Hopkins Üniversitesi’nde Yönetici Veri Bilimi uzmanlığını tamamlamıştır. 2020 yılından itibaren, 3 sene Başkan Danışmanlığı görevini yürüttükten sonra İYİ Parti Gençlik Politikaları merkezinde Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Siyasilere Işık Olsun, Liderlik Yönetim Yöneticilik, Yılmaz Öztuna’yı Hatırlamak gibi çeşitli kitapların yazarıdır. Kamu politikasına olan ilgisi, genç liderleri gerçek dünya siyasetine dahil edecek politikaları geliştirmekte yatmaktadır. Chatham House, Uluslararası Siyaset Bilimi Derneği, Atlantik Gençlik Antlaşması Derneği üyesi ve Uluslararası Cumhuriyet Enstitüsü’nde Gençlik Üyesidir.

Eren Kotil

Eren Kotil, Bahçeşehir Üniversitesi’nde Hukuk lisans derecesine sahiptir. Mezuniyetinin ardından enerji çalışmaları alanında ön yüksek lisans derecesini almak için İskoçya’daki Stirling Üniversitesi’ne gitti. Halen Enerji, Petrol ve Maden Hukuku ve Politikası Merkezi (CEPMLP) ve Dundee Üniversitesinde yüksek lisansı devam etmektedir.

Lisans eğitimi sırasında, Almanya Parlamentosu’ndaki Alman milletvekillerinden biriyle staj yapma fırsatı bulmuştur. Hukuk kariyerine Türkiye’deki milli savunma şirketlerinden birinde yarı zamanlı avukat olarak başlamıştır. Nükleer Hukuk, Enerji Dönüşümü, Orta Doğu Çalışmaları ve Çevre Diplomasisi konularında akademik olarak ilgilenmektedir. Türkçe, İngilizce ve Almanca dillerini konuşmaktadır.

Efsa Demirhan

Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde okumaktadır. Akademik ilgi alanları; Diplomasi, Uluslararası ilişkilerde güç, Soğuk Savaş ve sonrası Dünya Siyaseti.

Ömer Valyozoğlu

Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü, 2022 mezunudur. Akademik ilgi alanları; Türkiye-AB İlişkileri, Türk Dış Politikası, Türk-Yunan İlişkileri, Türkiye Siyasi Tarihi, Türkiye Ekonomi Politikaları, Uluslararası Müzakereler, Yükselme-Duraklama-Gerileme Dönemi Osmanlı Tarihi, 7. yy. İslam Tarihi ve Tasavvuf(Sûfizm, Mistisizm).

Birol Başkan

Siyaset Bilimci. Lisans derecesini Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamlamıştır. Northwestern Üniversitesi’nden bu alanda doktorasını yaptı. Akademik ilgi alanları: din-devlet ilişkileri, din-rejim ilişkileri, dini hareketler, uluslararası ilişkiler ve ilişkili konular. Daha genel merak alanları: insanlığın tarih boyunca geçirdiği siyasi, ekonomik ve düşünsel evrim.

Hiba Bouazza

Hiba Bouazza, Mohamed VI Politeknik Üniversitesinde yönetişim, sosyal ve ekonomik bilimler fakültesinde Yüksek Lisans yapmakta ve Ekonomik analiz ve kamu politikası konusunda uzmanlaşmaktadır. Daha önce aynı üniversiteden uygulamalı ekonomi alanında lisans derecesi ile mezun oldu. Lisans döneminde Koç Üniversitesine öğrenci değişimi programıyla gelmiştir. İlgi alanları arasında Uluslararası Politik Ekonomi, Kamu Politikası, Bölgesel Ekonomi ve Girişimcilik bulunmaktadır. Ana dili olarak Fransızca ve Arapça konuşan Hiba, ileri derecede İngilizce ve başlangıç seviyesinde Türkçe bilmektedir.

Marco Amorelli

Marco Amorelli, Boston Üniversitesi’nde Güvenlik Çalışmaları alanında uzmanlaşan Uluslararası İlişkiler yüksek lisans öğrencisidir. İtalyan olan Amorelli, uluslararası ilişkiler alanında lisans derecesini Birleşik Krallık’ta London Metropolitan Üniversitesi’nde almıştır. İtalyanca, İngilizce, İspanyolca ve Arapça bilmektedir. Mısır’da bir çocuk olarak büyüdükten sonra, özellikle bölgenin güvenliği açısından giderek daha fazla Ortadoğu ile ilgilenmeye başladı. İlgi alanları arasında sadece Ortadoğu değil, ABD’nin bölgedeki rolü, terör olgusu ve daha genel olarak ulusal güvenlik kavramı yer almaktadır.

Rowa Kordi

Rowa Kordi, Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve İşletme Bölümü çift anadal son sınıf öğrencisidir. Halen Hollanda Erasmus Üniversitesi’nde değişim programı kapsamında uluslararası ilişkiler eğitimini tamamlamaktadır. İyi derecede İngilizce, Arapça ve Türkçe bilmektedir. Filistinli kökleri nedeniyle Rowa, Ortadoğu siyaseti, özellikle İsrail-Filistin çatışması konusunda her zaman tutkulu olmuştur. İlgi alanları arasında Siyaset Felsefesi, Amerika Birleşik Devletleri’nin Orta Doğu politikası ve neo-sömürgecilik bulunmaktadır.

Selin Yanık Koç

Selin Yanık Koç, Arizona Üniversitesi’nin Hükümet ve Kamu Politikası Okulu’nda doktora öğrencisidir. Araştırmaları medya ve siyasi davranış, bilgi operasyonları ve seçim müdahaleleri alanında odaklanmaktadır.

Lisans eğitimini Çankaya Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı ile Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinde çift ana dal yaparak tamamlamıştır. Son yılında, Erasmus Değişim programı aracılığıyla bir dönem Valencia Üniversitesi’nde eğitim görmüştür. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler yüksek lisans programını, 2021 yılında Türkiye’nin Suriye’deki askeri operasyonlarının medya temsilleri üzerine odaklanan bir tezle tamamlamıştır. Son olarak, Boston Üniversitesi’nin Uluslararası İlişkiler – Güvenlik Çalışmaları yüksek lisans programını tamamlayarak bilgi operasyonları ve seçim müdahaleleri üzerine araştırmalarını daha da derinleştirmiştir.

Türkçe, İngilizce ve İspanyolca dillerini konuşabilmekte ve Fransızca okuyabilmektedir.

Tuncay Guliyev

Tuncay Guliyev Koç Üniversitesinde Lisans çalışmalarını sürdürmektedir. Ana dili Azerice olan Tuncay, ileri seviyeside İngilizce ve Türkçe bilmektedir Tuncay’ın akademik ilgi alanları; Diplomasi, Azerbaycan dış politikası, Azerbaycan-İran ilişkileri, Kafkasya ve İran siyasi tarihi ve siyasi felsefe olarak öne çıkmaktadır.

Wen-Yu Hung

Wen-Yu Hung, Tayvan’da Ko Wen-Je’nin başkanlık kampanya ekibinde siyasi stratejist olarak görev yapmaktadır. Şu anda Boston Üniversitesi Pardee School’un Uluslararası İlişkiler bölümünde diploması öğrenimi yapmaktadır.

Ana dili Çince olan Wen-Yu Hung, İngilizceyi de yüksek düzeyde bilmektedir. Araştırmaları, Güneydoğu Asya’daki insan hakları, Çin’deki Uygur hakları, Güneydoğu Asya’daki uluslararası ilişkiler ve Tayvan’ın dış politikası gibi çeşitli alanlara odaklanmaktadır. Avrupa entegrasyonuna yönelik özverili çalışmaları nedeniyle Tayvan Bilim ve Teknoloji Bakanlığından bir araştırma bursu almıştır.

Joseph Wippl

Joseph Wippl eski bir Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) görevlisidir. Ulusal Gizli Servis’te (NCS) operasyon görevlisi olarak 30 yıllık bir kariyer geçirdi. Wippl, yurtdışında operasyon görevlisi ve operasyon müdürü olarak Batı Almanya’nın Bonn kentinde, Guatemala City; Lüksemburg, Madrid, Meksika, Viyana, ve Berlin’de görev yaptı. CIA genel merkezindeki görevlerinde, İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı, Aldrich Ames Hasar Tespit Ekibi’nde Kıdemli NCS temsilcisi, Avrupa Bölümü Şefi ve CIA’nın Kongre İşleri Direktörü olarak görev yaptı. Wippl, ABD istihbarat topluluğunun diğer üyeleriyle kapsamlı bir şekilde koordine olmuştur. Boston Üniversitesi’ne gelmeden önce, NCS eğitim programında Richard Helms Intelligence Collection Başkanı olarak görev yaptı. Wippl, 2006’dan beri BU’da öğretmenlik yapıyor ve istihbaratla ilgili konularda geniş çapta konuşuyor ve yazıyor.

Umut Ataseven

2016 yılında Firavun’un Cinayetleri adında bir kitabı yayınladı. Ulusal ve Uluslararası birçok dergide makaleleri yayımlanmış olup çeşitli üniversitelerde bildiriler sundu.

The Independent Türkçe’de haftalık olarak Eskiçağ Tarihi üzerine yazılar yazmakta olup genellikle alanları şu şekildedir:

Antik İsrail
Antik Yunan
Antik Mezopotamya
Antik Körfez Tarihi